Panasz és az áruk visszatérése

SZERZŐDÉSTŐL VALÓ ELÁLLÁS

A fogyasztó (a fentiek kizárólag azokra a természetes személyekre vonatkoznak, akik kereskedelmi tevékenységükön kívüli célból szereznek be árut) jogosultak az áru átvételétől számított 14 napon belül értesíteni a céget (az info@funavocado.hu kapcsolattartási e-mail címen), hogy elállnak a szerződéstől, döntését megindokolni nem köteles.

A Társaság a szerződéstől való elállás esetén az összes beérkezett kifizetést haladéktalanul, de legkésőbb a szerződéstől való elállásról szóló értesítés kézhezvételétől számított 14 napon belül visszaküldi.

Az elállási jog érvényesítéséhez a fogyasztó köteles a jelen szerződéstől való elállási döntését a társasággal (az info@funavocado.hu kapcsolattartási e-mail címen) egyértelmű nyilatkozattal (pl. postai úton küldött levélben, ill. email). Erre a célra a fogyasztó opcionálisan felhasználhatja a mellékelt elállási nyilatkozat mintát. Ügyfeleinknek digitális űrlapot is kínálunk a szerződéstől való elálláshoz. 

Visszaküldési cím: ELEN d.o.o., Podgorje 31 A, 9253 Apače, Slovenia

Töltse ki az alábbi űrlapot, és intézze el a szerződéstől való elállást gyorsan és egyszerűen. Az űrlap kitöltésére vonatkozó utasításokat az űrlap alatt találja.

Ha nem találja a rendelést az első űrlapon, próbálja meg itt:

Segítségre van szüksége az online űrlap kitöltéséhez?

1. Adja meg a rendelés számát, amelyet az e-mailben kapott számlán talál. A rendelési szám a HU-HU- kezdetű számmal kezdődik.

2. Adja meg a rendelés leadásakor használt e-mail címet VAGY telefonszámot.

3. A következő lépésben válasszon a lehetőségek közül (a termék visszaküldése, a termék cseréje vagy a termék visszaküldése).

4. Töltse ki a szükséges mezőket, és küldje el az űrlapot.

FIGYELEM!
Ha utánvéttel fizette ki a terméket, szükségünk van az IBAN-jára, amelyre átutaljuk a vételárat. Kártyás vagy PayPal fizetés esetén az összeget az eredetileg használt fizetési módra visszautaljuk.

A számlaszám (IBAN) HU-val kezdődik, mely bankszámlaszámának nemzetközi formátuma. Amennyiben nem tudja az IBAN számát, akkor lépjen kapcsolatba bankjával, vagy használjon internetes IBAN szám kalkulátort.

Ha segítségre van szüksége, akkor lépjen kapcsolatba velünk az alábbi email címen: info@funavocado.hu

A szerződéstől való elállási határidő figyelembe vételéhez elegendő, ha a fogyasztó elállási jogának gyakorlására vonatkozó értesítést a jelen szerződéstől való elállási határidő lejárta előtt megküldik. A szerződéstől való elállás joghatásai ha a fogyasztó eláll a szerződéstől, a vállalkozás indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a jelen szerződéstől való elállási nyilatkozat kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatéríti az összes beérkezett fizetést, beleértve a szállítási költséget (kivéve a szállítási mód megválasztásából adódó többletköltségeket, amely nem a vállalat által kínált legkedvezőbb szabványos szállítási forma). Az ilyen visszatérítést a társaság az eredeti ügylethez használt fizetési móddal azonos fizetési móddal teljesíti, kivéve, ha kifejezetten másként állapodnak meg; a fogyasztó semmilyen esetben sem viseli a visszatérítésből eredő költségeket. A Társaság visszatarthatja a fizetést mindaddig, amíg a visszaküldött áru meg nem érkezik, vagy amíg a fogyasztó igazolást nem küld az áru visszaküldéséről, attól függően, hogy melyik következik be előbb.

A határidő az átvétel napjától számított egy nappal kezdődik. A szerződéstől való elállással összefüggésben a fogyasztót terhelő egyetlen költség az áru visszaküldésének (visszaszállításának) költsége, amely a szállítási szolgáltatás árlistája szerint kerül kiszámításra. Az árut legkésőbb a szerződéstől (vásárlás) való elállásról szóló értesítést követő 30 napon belül vissza kell küldeni az eladónak. Ha a fogyasztó már elkezdheti használni a terméket, vagy eltávolítja a biztonsági címkét, akkor a szerződéstől való elállás sajnos már nem lehetséges.

Az átvett árut sértetlenül és azonos mennyiségben köteles visszaküldeni, kivéve, ha az áru megsemmisült, megsérült, elveszett vagy mennyisége a fogyasztó hibájából nem csökkent. Az árucikk gyártója előírja az eredeti csomagolást is (a Fogyasztóvédelmi törvény 36. §-ának megfelelően). Mivel a csomagolás a termék szerves részét képezi, ezért az átvételkor eredeti állapotában is szerepelnie kell (azaz sértetlen és azonos mennyiségben).

Abban az esetben, ha eláll a szerződéstől, ahol promóciós kódot használtak, ezek az összegek kedvezménynek minősülnek, és nem kaphatóak vissza (a befizetett összeget visszatérítjük), funavocado © ajándékutalvány felhasználása esetén; ez fizetőeszköznek minősül, és a szerződéstől való elálláskor a befizetett összeg visszakerül az IBAN számára (tranzakciós számlájára, amelyet elállási nyilatkozatban közöl).

A visszatérítés a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb a szerződéstől való elállásról szóló értesítés kézhezvételétől számított 14 napon belül megtörténik. A visszatérítés bizonyossága, pontossága és időszerűsége, valamint a fizetések nyilvántartása érdekében a fizetés visszafizetése a vásárló részére kizárólag a IBAN számlájára történő átutalással történik. Készpénzes fizetés visszafizetésére nincs lehetőség! Az átvett árunak az elállási határidőn belüli visszaküldése a cégnek a szerződéstől való elállás közlésének minősül.

Kivételes esetekben, amikor a termékek visszaküldése nem az általános felhasználási feltételek szerint történik, a fogyasztónak megfelelő ellenszolgáltatás mellett tudjuk felajánlani a termék megvásárlását, amely a visszaküldésről készült jegyzőkönyvben kerül meghatározásra. A csökkentett értékű vásárlást a fogyasztó e-mailben történő visszaigazolása esetén vesszük figyelembe. A fent említett visszaváltási díjból a fogyasztó csak akkor részesül, ha másik, azonos vagy magasabb értékű árut rendel.

A fogyasztó elállása a szerződéstől a készletben lévő tételekre vonatkozóan

Ha a fogyasztó úgy dönt, hogy eláll a szerződéstől a készletet alkotó elemek valamelyikével kapcsolatban, kérheti a visszatérítést vagy egy másik termékre cserét. A fogyasztó a csomagból egy vagy több terméket visszaküldhet vagy kicserélhet. Amikor a fogyasztó eláll a szerződéstől a készlet egy tételére vonatkozóan, a fogyasztó visszakapja az IBAN számára az általa visszaküldött termékért kifizetett összeg összegét. Másik termékre csere során a fogyasztónak óvatosnak kell lennie, amikor alternatívát keres, hogy olyan terméket válasszon, amelynek online ára megegyezik a cserére visszaküldött termék online árával. A megtakarítás és az ár azonban változhat. Ha az újonnan kiválasztott cikk kedvezménye nagyobb, mint a visszaküldött termék kedvezménye, a különbözetet nem térítjük vissza, és a csere a készletből származó tételekre vonatkozó lemondási feltételek szerint történik.

A szerződéstől való elállási jog hiánya és a szerződéstől való elállási jog elvesztése

A fogyasztót nem illeti meg a szerződéstől való elállás joga az alábbi esetekben ill szerződésekben: (kivéve, ha a szerződő felek előzetesen másként állapodtak meg):

1. olyan árukra vagy szolgáltatásokra, amelyek ára a piaci ingadozásoktól függ, amelyekre a társaságnak nincs befolyása, és amelyek a szerződéstől való elállási időn belül fordulhatnak elő;

2. olyan árukról, amelyeket a fogyasztó pontos utasításai szerint gyártanak, és az ő személyes szükségleteihez igazodnak;

3. romlandó vagy gyorsan lejáró árukon;

4. a szolgáltatásnyújtásról, ha a vállalkozás a szerződést maradéktalanul teljesíti, és a szolgáltatás nyújtása a fogyasztó kifejezett előzetes hozzájárulása és a szerződéstől való elállási jogának elvesztéséhez való hozzájárulása alapján kezdődött meg, amikor a vállalkozás azt maradéktalanul teljesíti;

5. lezárt hang- vagy képfelvételek, számítógépes programok kézbesítéséről, ha a fogyasztó a biztonsági zárat az átadást követően felbontotta;

6. újságok, folyóiratok vagy folyóiratok értékesítéséről, kivéve az ilyen kiadványok szállítására vonatkozó előfizetési szerződéseket;

7. egészségvédelmi vagy higiéniai okokból visszaküldésre alkalmatlan lepecsételt áru átadásáról, ha a fogyasztó az átadást követően felbontotta a zárat;

8. olyan áruk szállításáról, amelyek természetüknél fogva elválaszthatatlanul keverednek más árukkal;

9. olyan szeszes italok szállításáról, amelyek áráról az adásvételi szerződés megkötésekor állapodnak meg, és amelyek 30 napon belül szállíthatók, és tényleges értéke a piaci ingadozásoktól függ, amelyekre a vállalkozásnak nincs befolyása.

TERMÉK PANASZ

Ha sérült vagy nem működő terméket kapott, kérjük, a termék kézhezvétele után azonnal jelezze felénk. Küldje el nekünk a sérülés leírását az info@funavocado.hu e-mail címre, a termékről készült fotóval vagy videóval együtt, amelyen jól látható a sérülés.

Őszintén elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért, panaszát kiemelten kezeljük.

TERMÉKCSERE

Ha a megrendelt termék mérete vagy színe nem felel meg Önnek, ingyenesen kicserélheti. A cseréhez írjon nekünk az info@funavocado.hu címre. A cserével kapcsolatban a fogyasztót terhelő egyetlen költség az áru visszaküldésének (visszaszállításának) költsége, amely a futárszolgálat árlistája szerint kerül kiszámításra. Ha a fogyasztó már elkezdheti használni a terméket, vagy eltávolítja a biztonsági címkét, akkor a szerződéstől való elállás sajnos már nem lehetséges.

NÉHÁNY TIPP A SZÁLLÍTMÁNY KÉZHEZVÉTELÉHEZ, A RENDELÉSÉNEK MEGÉRKEZÉSÉHEZ

Mivel tudjuk, hogy a terméket anélkül vásárolta meg, hogy látta vagy kipróbálta volna, lehetővé tesszük, hogy 14 napon belül indoklás nélkül visszaküldje. A terméket kicserélheti (pl. más méretűre, színre) vagy visszaküldheti, ha sérülten érkezik meg.

  • Óvatosan nyissa ki a csomagolást, és tartsa sértetlenül.
  • Töltse le a visszaküldési űrlapot, amely tartalmazza azt a címet, ahová a csomagot visszaküldheti.
  • Nézze meg alaposan a terméket, szükség esetén alaposan próbálja ki – ügyeljen arra, hogy ne sértse meg a terméket.
  • Ne távolítsa el a címkéket mindaddig, amíg nem biztos abban, hogy meg fogja őrizni a terméket.